Kitzbühel WCS

I år er det året derpå, i forhold til de Olympiske Lege. Det betyder at efter 3 år med hård konkurrence, både for atleterne og landene, for at skrabe point sammen til OL kvalifikation, er der nu mere ro på.

For atleterne betyder det at en del kortdistance atleter prøver kræfter med halv ironman distancen, Helle Frederiksen er et prima eksempel med hendes seneste succeser.

Det betyder også at ITU World Triathlon Series eksperimenterer lidt mere med formatet for løbene, og at vi forhåbentlig får mere af den slags fremover, også i OL. Der er rygter om et ekstra sæt medaljer til OL i en hold-triathlon disciplin.

Og af alle de individuelle løb i kalenderen finder jeg Kitzbühel den 6. Juli langt mest interessant. Distancen er 750 m i en sø, 11,5 km cykling med 867 højdemeter, først ind gennem Kitzbühel, og så op ad Kitzbüheler Horn, med en maksimal stigning på 22,3 %, og så lige en 2,5 km løbetur med 136 højdemeter til mål på toppen.

Det lyder eddermame sjovt. Nogen der vil med?

Det er bare ud på E45 og så 1200 km sydpå. Ikke så svært.

Måske ikke lige i år, dog, jeg skal køre Challenge Roth 8 dage senere, og det er lige lovligt meget køren frem og tilbage til at det er godt. Det kunne selvfølgelig have været kombineret, men det er for sent at organisere nu. Desuden har alle jo organiseret deres sæson helt tilbage i Januar, så der er ikke så meget at komme efter.

Men jeg kunne forestille mig at vi fyldte en bil eller to op, og tog afsted en uges tid og fik lidt træningslejr og hygge ud af det. En meget hurtig og overfladisk søgning viser at man kan leje en villa til 6 personer i en uge for omkring €500, så det er da ikke så galt.

Så kan man træne i alperne, og bagefter sidde og hænge ud på trendy caféer og drikke kaffe og spotte celebre triatlon stjerner. Det ville jeg i hvert fald svært gerne bruge en uges tid på næste sommer i starten af Juli.